Za nami pester vikend na gradu Podsreda

V soboto, 20. in v nedeljo, 21. junija 2020 je bilo na gradu Podsreda zelo pestro dogajanje.

Na prvi poletni večer, v soboto, 21. junija smo se priključili praznovanju POLETNE MUZEJSKE NOČI.

Od 18. do 21.30 ure smo najprej na široko odprli vrata gradu Podsreda za obiskovalce, ki so si lahko brezplačno ogledali grajske prostore ter številne stalne in občasne razstave.

V tem času je potekal tudi VEČER ODPRTIH VRAT SOB IN APARTMAJEV gradu Podsreda, nove pridobitve našega gradu. Na ogled smo postavili novo urejene namestitvene kapacitete v nekdanjem spodnjem gospodarskem poslopju gradu. 

sobe in apartmaji gradu Podsreda

Ob 21:30 uri smo v okviru projekta Life Naturaviva izvedli LETNI KINO POD GRAJSKIMI ZVEZDAMI. Zaradi deževnega vremena smo kino na prostem žal morali prestaviti v renesančno dvorano gradu. Vrteli smo švicarski dokumentarni film “Več kot med”. Veseli smo bili dobrega obiska, projekcijo si je ogledalo 47 obiskovalcev.

letni kino

Po končanem filmu smo ob 23:30 uri v grajskem atriju imeli uradni skupni zaključek Poletne muzejske noči Gradov Posavja. Cel večer je bila na ogled tudi nagrada Jakob 2020, ki so jo Gradovi Posavja prejeli za »Inovativne turistične vsebine in programe v gradovih in dvorcih«.

nagrada Jakob
predstavnice gradov Posavja

V nedeljo, 21. junija 2020 med 14. in 17. uro smo še enkrat za javnost odprli vrata sob in apartmajev gradu Podsreda. Obiskovalci so si lahko ogledali tri grajske apartmaje in tri sobe, ki nudijo 15 ležišč. 25. junija bomo grajske namestitve “predali namenu” in sprejeli že prvi goste, ki bodo lahko uživali grajsko pravljico.

številni obiskovalci so si ogledali nove grajske namestitve

Več o apartmajih si lahko preberete na novi spletni strani gradu Podsreda: www.castlepodsreda.com , kjer lahko tudi opravite rezervacijo za “grajsko nočitev.”

Avtor fotografij: Mojca Valenčak