Fotografski natečaj odprt še do konca tega meseca

Tudi letos vabimo vse fotografske navdušence k sodelovanju na našem fotografskem natečaju, ki smo ga tokrat poimenovali »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2020.

Natečaja se lahko udeležite vsi, ki se boste prijavili in poslali največ 10 avtorskih fotografij, ki so nastale v letu 2020 znotraj mej Kozjanskega parka ali biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje.

Natečaj ima 2 starostni kategoriji: avtorji do 15 let in odrasli avtorji ter 5 različnih tematskih sklopov: A – krajina, B – narava, C – kultura, D – ljudje in E – kozjansko jabolko.

Natečaj izvajamo v okviru projekta »Biodiverziteta – umetnost življenja« z akronimom LIFE Naturaviva (LIFE 16 GIE/SI/000711), s katerim skušamo širši javnosti sporočiti, da je biodiverziteta ena najbolj dragocenih in najbolj žlahtnih značilnosti našega planeta. Cilj projekta je razkriti izjemne naravne dragocenosti Slovenije, še posebej zavarovanih območij ter osvetliti njihov pomen in nevarnosti, ki jim pretijo. In to lahko dobro naredimo tudi preko fotografij in tematskih sklopov, ki jih razpisujemo v tem natečaju.

“Mostninar” – Franc Lamovšek
priznanje za najboljšo fotografijo v kategoriji B – narava / odrasli avtorji
fotografski natečaj Kozjansko 2019

RAZPISNI POGOJI fotografski natečaj »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2020 PRIJAVNICA fotografski natečaj »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2020

Tradicionalno ob svetovnem dnevu Zemlje, ki ga praznujemo 22. aprila, vse sodelujoče avtorje fotografij predstavimo na fotografski razstavi na gradu Podsreda, ko najboljšim fotografom podelimo tudi priznanja in nagrade.

Celotno lansko fotografsko razstavo si lahko ogledate TUKAJ.

Lanska fotografska razstava “Kozjansko 2019” na podstrešju gradu Podsreda
Foto: Mojca Valenčak

PS.: Lanski zmagovalec je za nagrado prejel grajsko nočitev v Rooms & Apartments – Podsreda Castle

K SODELOVANJU VABLJENI TOREJ VSI FOTOGRAFSKI NAVDUŠENCI!

Mi se že veselimo lepot, ujetih v vaše fotografske objektive.⁣

“Družinska sreča” – Gaja Cerar
priznanje v kategoriji kategorija B – narava / avtorji stari do 15 let
fotografski natečaj Kozjansko 2019