Reševanje poškodovane lesne sove v Imenem

Lesna sova je konec tedna doživela trk z avtomobilom v Imenem. Na srečo jo je opazil skrben domačin, ki jo je umaknil iz ceste in poklical v Kozjanski park. Sova je imela poškodovano nogo in perut. Prepeljali smo jo v azil za divje živali na Muto, kjer jo bo dr. Zlatko Golob oskrbel in upamo, da bo kmalu okrevala.

Lesne sove, ki so naše najpogostejše vrste sov, se rade zadržujejo na kakšni tabli, kjer so ravno dovolj na visokem, da lahko opazujejo svoj plen (predvsem miši). Ob tem se seveda zgodi, da se ob nenadni svetlobi zmedejo in lahko izberejo napačno smer.

Naslednji petek, 28.2.2020 bomo v naravo vrnili lesno sovo, ki se je poškodovala oktobra lani v Koprivnici. Upamo, da se nam boste pridružili. Več v prihodnjih dneh.

Kako pravilno postopati v primeru, ko v naravi najdemo poškodovano žival? Če gre za lovno divjad, potem obvestimo člane lovske družine. V primeru drugih, še posebno pri zavarovanih živali, pa ni primerno, da ji skušamo pomagati kar sami. Kaj torej narediti ob najdbi poškodovane živali? Več o tem si preberite TUKAJ .