“Bojevnica” v letnem kinu pod grajskimi zvezdami

V četrtek, 9. julija 2020 ob 21. uri bomo imeli drugo letošnjo projekcijo letnega kina pod grajskimi zvezdami na gradu Podsreda, ki ga izvajamo v okviru projekta Life Naturaviva.

Vrteli bomo zmagovalni film Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala LIFFe 2018: BOJEVNICA (Woman at War/Kona fer i strid).

Gre za film islandskega režiserja Benedikta Erlingssona, ki ga je sam označil kot »feel-good film o podnebnih spremembah«. Bojevnica je komična drama, polna akcije, humorja in glasbe. Gre za zgodbo o pogumni ženski, okoljski aktivistki, ki se za ohranitev islandske narave poda v boj proti industriji aluminija.
Film je tudi dobitnik nagrade LUX Evropskega parlamenta. Namen nagrade pa je v prvi vrsti podpreti evropsko kinematografijo ter spodbuditi razmišljanja o izzivih sodobnega boja proti podnebnim spremembam ter o drugih temah, ki se soočajo z okoljevarstveno problematiko.

VABILO

Napovednik filma si lahko ogledate TUKAJ.

BOJEVNICA / Kona fer í stríð

Benedikt Erlingsson / Islandija, Francija, Ukrajina / 2018 / 101 min / angleščina, islandščina, španščina, ukrajinščina

Po končani projekciji filma bomo v bližini gradu organizirali Nočno opazovanje metuljev.

Letni kino bomo IZVEDLI, saj lahko zagotavljamo minimalno varnostno razdaljo, ker bo projekcija na prostornem zunanjem grajskem dvorišču in imamo tudi pozitivno soglasje NIJZ za prireditev. Prav tako bomo poskrbeli za upoštevanje vseh varnostnih priporočil v zvezi s preprečevanjem širjenja virusa Covid 19.

 

  • Date: 9. 7. 2020
  • Location: grad Podsreda