Fotografski natečaj “Biodiverziteta – umetnost življenja” 2022

Tudi letos vabimo vse fotografske navdušence k sodelovanju na našem fotografskem natečaju, ki smo ga poimenovali »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2022.

Natečaj bomo izvedli v okviru projekta »Biodiverziteta – umetnost življenja« z akronimom LIFE Naturaviva (LIFE 16 GIE/SI/000711), s katerim skušamo širši javnosti sporočiti, da je biodiverziteta ena najbolj dragocenih in najbolj žlahtnih značilnosti našega planeta. Cilj projekta je razkriti izjemne naravne dragocenosti Slovenije, še posebej zavarovanih območij ter osvetliti njihov pomen in nevarnosti, ki jim pretijo. In to lahko dobro naredimo tudi preko fotografij in tematskih sklopov, ki jih razpisujemo v tem natečaju.

Natečaja se lahko udeležite vsi, ki se boste prijavili in poslali največ 10 avtorskih fotografij, ki so nastale v letu 2022 znotraj mej Kozjanskega parka ali biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje. 

Natečaj ima 2 starostni kategoriji: avtorji do 15 let in odrasli avtorji ter 5 različnih tematskih sklopov: A – krajina, B – živalski svet, C – rastlinski svet, D – neživi svet in E – ljudje in kultura

RAZPISNI POGOJI fotografski natečaj »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2022 PRIJAVNICA fotografski natečaj »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2022
Fotografija zmagovalnega odraslega avtorja fotografskega natečaja “Biodiverziteta – umetnost življenja 2021”
STOJAN ŠKODA – Poslednjič zažarim pred košnjo
Fotografija zmagovalnega avtorja do 15 let fotografskega natečaja “Biodiverziteta – umetnost življenja 2021”
SARA GRIL – Ujeti duh