40 LET

Dragi prebivalci, obiskovalci in prijatelji Kozjanskega parka,

ponosni in veseli smo, da v letošnjem letu obeležujemo pomembno obletnico – 40  let je minilo, odkar smo prepoznali bogastvo prostora, ki je danes doma in po svetu znano kot Kozjanski regijski park.

Pred 40. leti smo začeli pisati zgodbo Kozjanskega parka, ki vse od začetkov do danes stremi k sožitju narave in človeka in je ostal in postal dom tudi za redke in ogrožene rastlinske in živalske vrste ter prijetno in ustvarjalno okolje za bivanje domačinov.

VIRTUALNA SLAVNOSTNA PRIREDITEV OB 40 LETNICI KOZJANSKEGA REGIJSKEGA PARKA

21. maja smo uradno obeležili naših 40 let obstoja, vas pa vabimo, da si spodaj ogledate video, ki smo ga pripravili ob tej priložnosti.


ČASOPIS SOŽITJE

Ob naši 40-letnici smo izdali tudi časopis Sožitje, ki ga lahko pogledate s klikom na spodnjo fotografijo ali na povezavi TUKAJ.

DRUGI O NAS

V Kozjanskem parku spoštujemo možnost in veseli nas, da smo v preteklih štirih desetletjih imeli priložnost sodelovati s številnimi ljudmi in institucijami, ki so nam pomagali ustvarjati zgodbo zavarovanega območja Kozjanskega regijskega parka.

Prosili smo jih za nekaj besed, misli o preteklih letih sodelovanja s Kozjanskim parkom, sodelovanja v prihodnje in njihovega pogleda na zavarovano območje.

Hvala vsem sodelujočim za čas, da so svoje misli prelili na papir.

Celotne misli oz. zapise si lahko preberete na povezavi TUKAJ