Gostinci, ponudniki nastanitev in vinogradniki

Kje spati

APARTMAJI IN SOBE NA GRADU PODSREDA

Podsreda 103, 3257 Podsreda
T: +386 (0)3 5 806 118, 041 419 996
I: https://castlepodsreda.com; E: info@castlepodsreda.com

V idiličnem ambientu gradu Podsreda, v nekdanjem spodnjem gospodarskem poslopju je od 25. junija 2020 možno tudi prenočiti sicer v treh apartmajih in treh sobah, ki skupno nudijo 16 ležišč.

Nove namestitve nudijo kraj za navdih, razmislek in ponovno povezovanje z naravo v družbi vaših najdražjih.

ZA REZERVACIJO ali VEČ INFORMACIJ KLIKNITE .

SLOVENSKO-BAVARSKA HIŠA, Podsreda

Slovensko bavarska hiša

Podsreda 36, 3257 Podsreda
T: +386 (0)3 800 71 00
I: www.kozjanski-park.si; E: kozjanski-park@kp.gov.si

Lokacija: 200 m od uprave Kozjanskega parka.

V Slovensko-bavarski hiši sta dva “jabolčna” apartmaja, eden za 2 osebi, drugi za 4 osebe. Vsak apartma ima kopalnico z WC-jem in kuhinjo.

Kje jesti in spati

GOSTILNA/PIVNICA PURE PODSREDA
, Podsreda 47, 3257 Podsreda

T: +386 (0)69 662 672

E: tanja1978vst@gmail.com,  FB

Lokacija: trg Podsreda, le nekaj korakov od uprave Kozjanskega parka

Ponudba: nekdanjo trško gostilno je mlada belgijska družina preuredila v belgijsko pivnico, kjer je poleg ostale ponudbe na voljo več kot 50 različnih vrst belgijskih piv iz različnih belgijskih pivovarn.  Po predhodnem naročilu lahko degustirate belgijska piva in jabolčno vino ter jabolčni sok. 

OKREPČEVALNICA IN PICERIJA PODSREDA
, Podsreda, 3257 Podsreda

T: +386 (0)31 276 309

FB

Lokacija: 200 m od uprave Kozjanskega parka

KOZJANSKI DVOR, Kozje
, Kozje 50a, 3260 Kozje;

T: +386 (0)31 666 051

I: www.kozjanski-dvor.si; E: info@kozjanski-dvor.si

Lokacija: 5 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba: Dolga tradicija pizzerije na Kozjanskem, kjer iz krušne peči pripravljene pizze, razvajajo ljubitelje pizz je v povsem novi preobleki. Ob pogledu na zelene površine ter bližnji ribnik so na voljo pizze različnih okusov ter velikosti in po želji tudi oblik. V pizzeriji je prostora za do 50 oseb.

Poleg pizz imamo bogato ponudbo druge hrane, rižote in testenine, ribe, mesni menuji, burgerji ter otroški menuji. Menu se prilagaja sezonsko, predvsem pa vas vabimo na odlične vikend ponudbe, kjer boste lahko preizkušali različne menuje pripravljene posebej za vas. V ponudbo je vključenih veliko domačih pridelovalcev raznih izdelkov.

V pivnici boste lahko svoje brbončice sprostili ob pestri ponudbi točenih piv. Poleg tega smo za vas pripravili craft experience skupaj s pivovarno Green gold. Ob požirku piva pa so za vas na voljo tudi različne domače dobrote direktno iz kmetij, kjer so pripravili domačo pašteto, salame, pršut ter klobase. V pivnici je prostora za do 30 oseb.

AMON OLIMJE, Olimje
Olimje 24, 3254 Podčetrtek;
T: +386 (0)3 818 24 80
I: www.amon.si; E: info@amon.si, FB

Lokacija: 24 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba: ekološka restavracija Amon

Restavracija opremljena v slogu vinske kleti s poudarkom na ekoloških in avtohtonih jedeh.

Trgovinica pri Babici

Ekološki izdelki in vina iz lastne proizvodnje

Vino Amon – prvo zasebno vinarsko podjetje v Sloveniji s ponudbo vrhunskih vin.

Aktivnosti: Golf igrišče objema Amonovo posest z 9 luknjami in vadiščem za začetnike.

DOMAČIJA HALER, Olimje

Olimje 6, 3254 Podčetrtek;
T: +386 (0)3 812 12 00;
I: www.haler-sp.si; E: info@haler-sp.si

Lokacija: 24 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba: Imajo lastno pivovarno, v kateri varijo svetlo in temno pivo Haler. Pivo je naravno brez dodanih konzervansov. Za skupine možen ogled pivovarne z degustacijo. V restavraciji vam nudijo poleg ostale ponudbe tudi hišne specialitete: pečena krača, plošča Haler, golaž Haler, pivski zrezek, pice iz krušne peči …

V apartmajskem kompleksu imajo sobe in apartmaje, ki so delno klimatizirani, opremljeni s kopalnico, WC-jem, hladilnikom in TV. Ena soba prilagojena za potrebe invalidov.

Aktivnosti: Piknik prostor, kolesarjenje, sprehodi, igrišče.

DOMAČIJA STIPLOŠEK - JOŽETOV GRIČ, Sela pri Podčetrtku

Sela 27, 3254 Podčetrtek;
T: +386 (0)3 580 55 21; M: +386 (0)40 743 653;
E: jozetov-gric@volja.net

Lokacija: 19 km od uprave Kozjanskega parka.

Za predhodno najavljene skupine pripravijo hladne in tople jedi, značilne za kozjansko kuhinjo. Ponašajo se z dolgoletno tradicijo žganjekuhe. Prodajajo sadjevec, hruškovec, slivovko, jagodni koktajl … Iz vinske kleti pa lahko izberete med vrhunskimi odprtimi in ustekleničenimi vini. Možnost bivanja v apartmaju za pet oseb in v dvoposteljni sobi.

Aktivnosti: Kopanje v bližnjih termah, kolesarjenje, sprehodi …

JELENOV GREBEN, Olimje

Olimje 90, 3254 Podčetrtek;
T: +386 (0)3 582 90 46;
I: www.jelenov-greben.si; E: jelenov.greben@siol.net

Lokacija: 25 km od uprave Kozjanskega parka.

Sobe in apartmaji: Domačija je opremljena s 40 ležišči v penzionih Rebeka in Karolina. Sobe imajo tuš, WC, TV telefon in internet.

Restavracija: Ponudba pristne domače hrane s poudarkom na divjačinskih in gobjih specialitetah in slaščic iz domače pekarne, slow food menijev.

Jabolčni ranč: Prostor za piknike do 200 sedišč pod kozolcem za poslovna, športna ali slavnostna srečanja.

Trgovinica “Zlata skrinjica”: 1001 ideja, zaradi katere vam bo Olimje ostalo v lepem spominu. Nakup divjačinskih salam, domačega medu z orehi in lešniki, jabolčnega soka in kisa, žganja, marmelad, buteljčnih vin in doma graviranih izdelkov.

Laser d‘esign: Lasersko graviranje na les, kovino, steklo, granit … Unikatni darilni in novoletni program.

Vinoteka „Star‘ ata“: Degustacija najuglednejših ponudnikov vin iz vse Slovenije.

Kongresna dvorana: Do 60-sedežna dvorana za seminarje, ki je opremljena s sodobno video in avdio tehniko.

Aktivnosti: Ogled in hranjenje jelenov in muflonov, pogled s ptičje perspektive – polet z balonom, najem koles, masaže po naročilu.

KLET PRINELA, Bizeljsko

Bizeljska cesta 69, 8259 Bizeljsko
T: +386 (0)7 495 12 35, M: +386 (0)31 333 523
E: prinela@siol.net

Lokacija: 13,7 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba:

Degustacija, domači narezek

Poskušnja in nakup vin je možen vsak dan, za večje skupine je zaželena predhodna naja. Degustacijska soba sprejme 45 obiskovalcev.

Apartma za 4–6 oseb

Sprehodi in ogledi

Sprehodi med nasadi vinske trte v bližini naše kleti. Ogledate si tudi lahko cerkev sv. Lovrenca,zbirko kulturne in naravne dediščine Bizeljskega ter razstavno sobo Antona Martina Slomška. V bližini se nahaja peskokop kremenovega peska, kjer gnezdijo ptiči čebelarji.

ORTENIA– APARTMAJI V NARAVI, Podčetrtek

Škofja Gora 36 6, 3254 Podčetrtek;
T: +386 40 373 331;
I: www.ortenia.si; E: info@ortenia.com

Lokacija: 22 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba: Apartmaji: 6 nizko-energetskih eko-apartmajev, edinstveno zasnovanih na principih inovativne trajnostne gradnje, s pogledom na grad in naravno okolje.

Apartmaji, zgrajeni iz naravnih materialov, opremljeni z masivnim pohištvom iz slovenskega hrastovega in bukovega lesa, zasnovanim in izdelanim s strani slovenskih oblikovalcev in proizvajalcev, s tkaninami naravnega izvora in certificirano ekološko kozmetiko, vas bodo skupaj z idilično okolico popeljali v popolno sožitje z naravo. Sodijo v višji kakovostni razred, 4* in ustrezajo najzahtevnejšim mednarodnim ekološkim standardom. Vključujejo manjšo kuhinjo, tuše primerne tudi za knajpanje, zunanjo teraso, estetske trajnostne dodatke ter vso sodobno komunikacijsko tehnologijo z brezžičnim dostopom do interneta. Gostom apartmajev je za sproščanje in rekreacijo na voljo wellness s finsko in infra savno ter lesenim jakuzzijem na zunanji panoramski terasi in rekreacijska soba za izvajanje aerobnih in anaerobnih vaj ter sprostitvenih tehnik. Možnost rezervacije raznovrstnih masaž.

Ob večerih se lahko razvajate s pokušino vrhunskih in ekološko pridelanih vin slovenskih vinorodnih okolišev in lokalnih proizvodov, ki jih ponuja naša vinska klet.

Gurmanska doživetja bomo popestril z zajtrkom iz eko izdelkov okoliških kmetij, ki vas bo vsako jutro pričakal v posebej za vas pripravljeni košari.

Za izvedbo raznih delavnic, team buildingov, strokovnih in družabnih srečanj manjših skupin (do cca 20 oseb) je na voljo sodobno, tehnično opremljen večnamenski prostor s kuhinjskim kotičkom.

Aktivnosti: Možnost najema koles, pohodnih palic ter spravila opreme za golf.

GOSTILNA ŠEKORANJA, Bizeljsko

Bizeljska cesta 72, 8259 Bizeljsko
T: +386 (0)7 495 13 10; M: +386 (0)41 477 940
E: gostilna.sekoranja@siol.com

Lokacija: 13,6 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba: Gostilna leži ob glavni cesti Brežice–Maribor v središču Bizeljskega. Izbrana je med 40 stoletnimi gostilnami in omenjena v knjigi izvirnih gostiln etnologa Janeza Bogataja. Postregli vam bodo z jedmi iz domače kuhinje. V sezoni ponudbo obogatijo z domačimi kolinami, domačo perutnino ter domačimi suhomesnatimi izdelki. K hrani vam bodo ponudili tudi vino domače pridelave. Ob pijači si lahko privoščite tudi počitek na senčnem vrtu, rekreativci pa igrate tenis na igrišču v neposredni bližini. Njihovi notranji prostori naenkrat sprejmejo do 70 oseb, prav tako zunanji vrt. Sprejemajo tudi zaključene družbe do 70 oseb.

Število ležišč : 6

Posebnost : Domače koline, domača perutnina.

TERME OLIMIA, Podčetrtek

Zdraviliška cesta 24, 3254 Podčetrtek;
T: +386 (0)3 829 70 00;
I: www.terme-olimia.com; E: info@terme-olimia.com

Lokacija: 22,5 km od uprave Kozjanskega parka.

Wellness Hotel Sotelia ****S

Posebnost Wellness hotela Sotelia je tesna povezanost z naravo. Njegova lega, razgibana struktura, zelene strehe in velike svetle površine ustvarijo občutek harmonične povezanosti z okoliško naravo. Pričakujemo vas s čisto posebnimi vrstami razvajanja, ki

vam jih nudi hotelski Wellness center Spa Armonia, z izbornim gostinstvom in prostori za druženje. V hotelu se nahaja tudi Kongresni center.

Hotel Breza ****

Hotel Breza odraža domačnost in sproščenost bivanja. Sobe v Hotelu Breza bodo poskrbele za udobno bivanje. V hotelu se nahaja tudi Center zdravja Olimia, ki vam nudi bogato ponudbo tradicionalnih in sodobnih programov za izboljšanje vašega zdravja in dobrega počutja.

Aparthotel Rosa ****

Aparthotel Rosa omogoča preživljanje dni v prijetnem vzdušju sredi neokrnjene narave. Vaše čute bo prebudil jutranji pogled na jezero. Bivanje v Aparthotelu Rosa vam omogoča tudi

številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Kamp Natura *****

Za vse, ki se radi vračate k naravi in bivate pod vedrim nebom, je Kamp Natura kot nalašč za vas. V neposredni bližini se nahaja Termalni park Aqualuna, ki si lasti prestižni naslov “Naj kopališče 2012” v kategoriji velikih termalnih kopališč v Sloveniji.

Vas Lipa ***

Za vse tiste, ki želite ubežati pred hotelskim vzdušjem, se v kompleksu Term Olimia nahaja apartmajsko naselje Vas Lipa. Poleg hišk z apartmaji se v naselju nahaja tudi gostišče z restavracijo in kavarno ter različne prodajalne.

Gostišče Lipa

Z veseljem vam bodo pripravili hišne specialitete, dobrote iz kozjanske kuhinje, h katerim bodo postregli najkakovostnejša slovenska vina. Ob večerih lahko zaplešete ob prijetnih melodijah. Terasa s prireditvenim prostorom je pravi odgovor za lenobne popoldneve in zabavne večere. Odpiralni čas: od 9.00 do 23.30, ob sobotah do 24.00.

A’la carte restavracija Gratiola hotela Sotelia

V prekrasnem ozračju restavracije in čudovitem razgledu na bližnje hribe boste uživali v vrhunski kulinarični ponudbi njihovih kuharskih mojstrov. Vedno znova vas bodo presenetili z zanimivimi kombinacijami okusov, ki vas bodo pripeljali do vrhunskih gurmanskih užitkov. Odpiralni čas: od 18.00 do 22.00.

Klub Žafran

Je prostor za druženje, zabavo in ples. Očaral vas bo s svojo “lounge” atmosfero in raznovrstnim programom. Klub Žafran sprejme do 300 obiskovalcev in ponuja pester glasbeni in plesni program, predvsem takrat, ko se v klubu odvijajo tematske zabave.

TURISTIČNA KMETIJA JURIČKO, Bizeljsko

Vinotoč na Žalcah, Bukovje 16, 8259 Bizeljsko
T: +386 (0)3 809 41 06; M: +386 (0)41 257 829; M: +386 (0)41 382 735
Lokacija: 12,4 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba:

Zavedamo se, da je izletniških kmetij v naših krajih in v bližnji okolici veliko, zato mora biti ponudba toliko bolj pestra in izvirna. Hrani posvečamo veliko prizadevanja in skrbi, njena pot do mize je pogosto dolga in zahteva veliko truda in ljubezni. Suhe mesnine so naše narodne posebnosti, sem sodi tudi bogata izbira kruhov in mlečnih izdelkov. Odnos do hrane je tudi merilo kulture naroda.

Kakovost ponudbe je za gosta izjemno pomembna.

Na naši kmetiji vedno dobite:

  • Domače suhe salame
  • Domačo slanino
  • Vratovino v ovitku
  • Goveje suho meso
  • Svinjski jezik
 • In vino naštetih sort

K dobri hrani spada tudi dobro vino. V naši kleti boste lahko poskusili (in kupili) domače vino odprtega tipa. Nudimo vino modre frankinje, žametne črnine, renski rizling in ostalo belo zvrst (mešano). Po želji tudi vino stekleničimo.

Nastanitev:

V hiši so tudi 3 spalnice z 6+2 ležišči. Usmeritev vinotoča je v obiskih skupin izletnikov iz zaključenih družb (rojstni dnevi, obletnice, družinska srečanja).

Najame se lahko spodnji kletni del ali pa samo pritličje z mansardo ali pa stavba v celoti. Odvisno od vaših želja.

TURISTIČNA KMETIJA KRAMER, Bistrica ob Sotli

Kunšperk 19, 3256 Bistrica ob Sotli
T: +386 (0)70 191 633, 
I: www.turizem-kramer.si, E: info@turizem-kramer.si

Lokacija: 9,8 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba:

V hiši je pet lepo urejenih in prostornih sob s skupaj dvanajstimi posteljami.

Vsaka soba ima televizijo in brezžično internetno povezavo.

V neposredni bližini turistične kmetije se nahaja strelišče na leteče in navadne tarče, znano pod nazivom Strelišče Kunšperk, kjer se lahko preizkusite v streljanju.

TURIZEM ISTENIČ, Bizeljsko

Stara vas 7, Bizeljsko
T: +386 (0)7 495 15 59; M: +386 (0)41 780 954; F: +386 (0)7 495 15 59
E: istenic.doo@siol.net; I: www.istenic.si

Lokacija: 19,3 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba:

Pri nas namenjamo posebno pozornost kulturi pitja penin. Degustacijska soba sprejme do 80 obiskovalcev. K vinu vam ponudimo hladne narezke, po dogovoru pa tudi bogato izbiro toplih jedi. Naše goste, ki okušajo penine in mirna vina, povabimo, da si ogledajo našo klet za proizvodnjo penine. Za rezervacijo degustacije nas pokličite na telefon 041 719 875.

Prenočišče

Za tiste, ki si želijo uživati v mirnem okolju prijaznih ljudi in vinogradov, smo pripravili 8 vrhunskih klimatiziranih dvoposteljnih sob s televizorji, satelitskimi programi, telefoni in minibari z možnostjo dnevnega, tedenskega ali mesečnega najema ter souporabo telefaksa.

Poslovni seminarji

Zagotovili smo odlične pogoje za delo in izobraževanja v primernih in prijetnih prostorih. Vrata poslovnemu turizmu smo odprli s konferenčno sobo za 40 ljudi, kjer je vsa potrebna oprema za nemoten potek poslovnih sestankov in seminarjev. Za odlično počutje naših gostov organiziramo tudi razvedrilne programe.

VELBANA GORCA, Lesično

Gostinca 18, 3261 Lesično;
T: +386 (0)3 580 55 40; M: +386 (0)41 550 366;
E: alojz.toplisek@siol.net

Lokacija: 15,2 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba: Ponujajo nočitev v apartmaju za 8 oseb. Po predhodnem naročilu vas bo gospodinja Angelca razvajala z izbrano kozjansko kulinariko, gospodar Slavko pa vas bo popeljal v vinsko klet. Prodajajo buteljke in odprta vina.

DOMAČIJA HERNAVS - HERBALIJA, Virštanj

Virštanj 48 c, Podčetrtek;
M: +386 (0)41 795 635;
www.herbalija.si,
FB Domačija Hernavs – Herbalija

Lokacija: 15 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba: Toplina panonskega sonca in mehkoba kozjanskih gričev sta nam poklonila sadove neokrnjene narave. Na domačiji HERNAVS – HERBALIJA, ki se nahaja na območju Kozjanskega regijskega parka, Biosfernega območja in Nature2000 se jih trudimo tudi ohranjati.
Ker želimo, da se darovom narave prepustite dlje časa, vam nudimo nastanitev v prijetnem podeželskem apartmaju KAŠČA s sončno IZBO. Apartma in sončna izba s finsko savno ponujata domačnost in udobje tistim turistom, ki si želijo miru, sprostitve in zasebnosti. Apartma omogoča udobje dvema osebama, možno pa je tudi dodatno ležišče. Ponudba vključuje tudi prvi zajtrk – košarica domačih dobrot. Kvaliteta namestitve in ponudbe je ocenjena s štirimi jabolki, kar je najvišji znak kakovosti turistične nastanitvene kmetije, ki pa jo dopolnjujemo tudi s ponudbo kolesarjem prijazne kmetije.
Posebnost našega domačije je zeliščnoterapevtski vrt, kjer vas številne zdravilne rastline razvajajo s svojo lepoto in močjo vonjav. Refleksoterapevtska pot, čebranje, prostor za počitek ter ponudba klasične, aroma in zvočne masaže s himalajskimi posodami in gongom pa bogatijo in spodbudijo vaše naravne čute za popolno sožitje z energijo narave.
Zeliščarstvo in ljudsko zdravilstvo imata na domačiji Hernavs – Herbalija tradicijo že vsaj sto let, saj je naša prababica Amalija ozdravila marsikatero bolezen in oskrbovala z zelišči samostansko lekarno v Olimju.
Naša zelišča, začimbnice, povrtnine in sadje so skrbno pridelani na tradicionalni in ekološki način, s čimer se ohranja polnost njihovih vonjev, okusov in zdravilnih učinkovin. Trudimo se, da jih skrbno pripravljamo po recepturah, ki so se prenašale iz roda v rod. Naši pridelki so zahvala naravi za njene darove. Izbrane želimo deliti tudi z Vami. Ponujamo vam jih kot čaje, likerje, marmelade, zeliščni kis, zeliščne namaze, zeliščne sirupe, jabolčni sok in kis. Ponudbo pa dopolnjujemo tudi z naravno kozmetiko – zeliščna mazila, mila in tinkture.
Kmetija je v neposredni bližini pohodnih in kolesarskih poti, ki vam omogočajo spoznavanje številnih naravnih in kulturnih znamenitosti slikovite pokrajine Kozjanskega in Obsotelja.
Dobrodošli v objem narave….

herbalijaherbalija 1

Kje jesti

BLAŽOVA GORCA, Bizeljsko

Vidova pot 46, 8259 Bizeljsko
T: +386 (0)7 495 17 18; M: +386 (0)41 869 137
E: info@blazovagorca.com; I: http://www.blazovagorca.com

Lokacija: 15,6 km od uprave Kozjanskega parka

Ponudba:

Nudimo strokovno vodene degustacije vina v prekrasni vinski in buteljčni kleti z vinoteko. Obiskovalci lahko v strokovnem in prijetnem degustacijskem vzdušju poizkušajo celotni sortiment vrhunskih vin rednih in posebnih trgatev (jagodni izbori, ledena vina).

Jedi strežemo po dogovoru v kmečki sobi za 20 gostov ali na terasi za 40 gostov. Nudimo jedi z žara in iz glinastega lonca v oglju, pripravljenih v velikem zunanjem kaminu. Zelo okusna je sirova in ajdova domača potica, od avtorice z zelo odmevnim priznanjem.

Prodaja sortnih vrhunskih belih in rdečih vin rednih trgatev (suha, polsuha) ter posebnih trgatev (sladka; jagodni izbori, ledeno vino), vinskih letnikov od 2007 dalje.

Možen je ogled vinogradov ter celotnega proizvodnega traka od predelave grozdja v prešnici, nege mošta in vina v vinski kleti, do polnitve v steklenice ter zorenja vina v buteljčni kleti in vinoteki.

Neokrnjena in zelena narava vabi na čudovite sprehode in kolesarjenje po vinski cesti, vse do bližnje cerkvice Svetega Vida, ki je zelo blizu, čeravno leži na najvišjem gričku tega območja.

DOMAČIJA ŠTRAUS KRAMER, Virštanj

Virštanj 3, 3254 Podčetrtek;
T: +386 (0)3 580 56 09; M: +386 (0)51 351 216;
E: domacija.straus@siol.net

Lokacija: 17,1 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba: Pri njih lahko uživate v dobrotah pristne kozjanske kuhinje in domačih narezkih. V vinski kleti vas bodo popeljali v skrivnostni svet vinske kapljice in organizirali vodeno degustacijo. Možen je nakup ustekleničenega in odprtega vina.

Aktivnosti: Sprehodi in kolesarjenje s prečudovitim razgledom.

Delovni čas: čet., pet., sob.: 10.00-22.00 ali po predhodnem naročilu.

DOMAČIJA VOLAVŠEK »PRI ŠKORCU«, Verače

Verače 9, 3254 Podčetrtek;
T: +386 (3) 580 55 13; M: +386 (0)41 231 164;
E: j.volavsek@gmail.com

Lokacija: 17 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba: V lokalu s 60 sedeži ponujajo domače narezke in tople jedi. Slovijo po skutinih štrukljih, krompirjevih žgancih, kruhu iz krušne peči in ocvirkovi potici. V kleti zorijo domača bela in rdeča vina, ki jih je moč tudi degustirati. Kupite lahko ustekleničena in odprta vina različnih sort ter domači sok.

Aktivnosti: Odlično izhodišče za sprehode, kjer lahko občudujete lepoto narave z lepimi panoramskimi razgledi.

EKOLOŠKA KMETIJA ŠMALČIČ, Bistrica ob Sotli

Trebče 83a, Bistrica ob Sotli
M: +386 (0)41 990 922
I:www.eko-kmetija.tk; E: ekoturizem@gmail.com

Lokacija: 5,3 km od uprave Kozjanskega parka.

Ekološko kmetujemo že 12 let, zadnja leta pa vedno bolj uvajamo permakulturo. Obdelujemo tudi približno 4000 trsov vinske trte, naša posebnost pa je nasad aronije, katera je prava zakladnica vitaminov, mineralov, predvsem pa antioksidantov.

GOSTILNA ŠEMPETER, Bistrica ob Sotli

Bistrica ob Sotli 9, 3256 Bistrica ob Sotli;
T: +386 (0)3 580 42 22; M: +386 (0)41 620 011;
I: www.sem5er.com; E: srecko.kunst@siol.net

Lokacija: 7,2 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba: Gostilna Šempeter že vrsto let s svojo ponudbo slovenske in lokalne hrane pomaga širiti prepoznavnost slovenske kulinarike. V znak kvalitete in gostoljubja so pridobili pravico do uporabe blagovne znamke Gostilna Slovenija, ki označuje pristne slovenske gostilne. Ta izvesek jih navdaja s ponosom in jih obvezuje, da gostom nudijo kvalitetno hrano z odlično postrežbo. Pri sestavljanju ponudbe kuharji upoštevajo sezonske jedi, pripravljene na izviren način. Natakarji Vam pomagajo s skrbno izbranimi vini lokalnih vinogradnikov doživeti harmonijo kozjanskih okusov. Kozjanska kulinarična posebnost je kopun. Gostilna Šempeter je ena izmed redkih gostiln, kjer kopune gojijo sami. Veseli so, da lahko z njimi zadovoljijo okus zahtevnih gostov. Obiščite jih in okusite slovenske jedi.

Aktivnosti: Preživljanje prostega časa v neokrnjeni naravi ter možnost ogledov kulturnih in sakralnih objektov.

GOSTILNA VIRŠTANJ BANOVINA, Virštanj

Virštanj 17, 3254 Podčetrtek;
T: +386 3 809 55 06; M: +386 (0)41 411 551;
E: banovinagostisce@gmail.com

Lokacija: 16,4 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba: Restavracija s 100 sedeži je v obnovljeni več sto let stari hiši. Gostilna ima viteško klet, kjer so možne degustacije domačih virštanjskih vin. Sprejemajo naročila za pogostitev na obletnicah in drugih slovesnostih, nedeljska kosila, jedi po naročilu, nudijo pa tudi postrežbo na domačih zabavah.

Aktivnosti: Tu se odvijajo tradicionalne prireditve, kot so Virštanjska noč, Klopotčeva sobota, Trgatev stare trte, Martinovanje …

HIŠA VIN EMINO, Imeno

Imeno 84, 3254 Podčetrtek;
M: 386 (0)51 647 715;
I: www.emino.si; E: matija@emino.si

Lokacija: 17 km od uprave Kozjanskega parka.

V Hiši vin Emino, kjer je dobro doma že vrsto let, so odličnosti namenili posebno mesto in poseben namen. Za vas so odprli vrata kulinariki in nad kletnimi prostori pripravili dvorano, kjer poleg pokušin vrhunskih vin nudijo tudi gastronomske užitke. Spletli so jih v šopek in ponudili za različne namene druženja.

Med posebnostmi njihove ponudbe se najdejo kozjanski krapi, ocvirkovka, štajerska sušena šunka, kletarjeva vinska juha, žabji kraki, račka v rdečem vinu, kostanjevi štruklji in še mnogo dobrot, ki so našle svoj dom tu v Obsotelju.

Za vsakogar, ki želi del svojih nepozabnih doživetij deliti z njimi, pripravijo dogodek tako, da začuti utrip Kozjanskega, utrip vinogradov in utrip preprostih in veselih ljudi teh krajev. Obletnica, rojstni dan ali pa zgolj izletniški postanek ob kozarčku rujnega in topli malici so zgodbe, ki jih bodo za vas zapisali prijazni gostitelji v Hiši vin Emino!

Seveda pa so prav vina tista, ki so kriva za vse, kar se tu zgodi. Ta lahko kupite v kleti odprta ali stekleničena vsak dan od ponedeljka do petka od 7.00 do 17.00, v soboto pa do 12.00.

IZLETNIŠKA DOMAČIJA VERTOVŠEK, Veliki Kamen

Veliki Kamen 42, 8282 Koprivnica
T: +386 (0)7 497 62 39; M: +386 (0)4 198 31 70
E: Vertovsek.turizem@gmail.com

Lokacija: 7,2 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba:

Prav idilično se sliši. Na samem, ob gozdu, travnikih in njivah … Da, tu se nahaja naša domačija. Domačini območju rečejo tudi Zajčji kot, saj naj bi bilo tu, še ne tako dolgo nazaj, veliko zajcev. In še danes jih lahko opazite, če se le dovolj zlijete z okoliško naravo.

Spadamo v občino Krško, nahajamo pa se na njenem skrajnem vzhodnem robu, ki meji na občino Kozje. Delno okoliška polja, gozdovi in vinogradi že spadajo v Kozjanski regijski park. Da, narava je tu okoli res čudovita!

Lokal

V pritličju hiše imamo urejen lokal, v katerem lahko postrežemo približno 60 oseb. Lokal je urejen v prijetnem kmečkem slogu, trenutno pa se v njem nahaja tudi razstava slik Vlada Geršaka, ki sicer živi in deluje v Celju. Za svoja dosedanja dela je prejel že številna priznanja in nagrade. Razstavljene slike lahko tudi kupite.

Kozolec

Pozno spomladi, poleti in zgodaj jeseni je še posebej prijetno pod kozolcem tik ob gozdu, ki lahko sprejme približno 150 oseb, postregli pa smo jih tudi že 230. Poleg osnovnega prostora je pod kozolcem tudi urejeno plesišče in prostor za manjšo glasbeno skupino. Lokacija je primerna tako za razna »piknik« praznovanja kot tudi za svečane dogodke, na primer poroko.

Piknik prostor

Za kozolcem, v prijetni senci dreves, je prostor za piknike. Na voljo so klopi in mize za približno 100 oseb. Prostora je dovolj tudi za manjši taborni ogenj, šotore ipd.

Igrišče

Ljubiteljem športa in rekreacije je namenjeno travnato igrišče, primerno za nogomet, odbojko, badminton in podobne aktivnosti.

IZLETNIŠKA KMETIJA KOSTANJEK - DULAR, Brestanica

Jože Dular, Raztez 1a, 8280 Brestanica
T: +386 (07) 497 14 45; M: +386 (0)41 746 786
E: gostisce.dular@email.si

Lokacija: 12 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba:

Izletniška kmetija Dular se nahaja v vasi Kostanjek in je četrta kontrolna točka na krški kolesarski poti. Do nas lahko pridete iz smeri Krškega, preko Zdol ali pa iz Brestaniške smeri. Med vinogradi, stran od hrupa motorjev, v objemu neokrnjene narave imamo za vas na voljo dva lokala. Manjši razpolaga z 70 sedeži in teraso pod orehovo senco, večji, pod katerim je sodobna vinska klet, pa z 220 sedeži.

Odprto imamo po predhodnem naročilu, v obeh lokalih pa prirejamo razna slavja od porok, rojstnih dnevov, poslovnih zabav, seminarjev, do piknikov v naravi. Vsako leto priredimo tudi nepozabno martinovanje, silvestrovanje in pustovanje.

Goste rade volje peljemo v sodobno opremljeno klet na pokušino naših vin in na sprehod po vinogradih in okoliških pohodniških poteh. V lepi vasici Kostanjek, kjer se srečamo z lepoto narave in gostoljubnostjo ljudi, je družina Dular na svoji domačiji odprla turistično kmetijo. Odlična vina značilnih zvrsti: beli in rdeči sremičan, pa sortna vina modre frankinje, chardonnaya in laškega rizlinga iz domače kleti izvrstno dopolnjujejo bogato ponudbo kulinaričnih dobrot, ki jih lahko pokusimo v mogočnih, sodobno opremljenih prostorih Dularjeve turistične kmetije. Njihove specialitete so predvsem ajdovi in sirovi štruklji, golaž juha, še posebno znana pa je njihova goveja juha, ki razveseli še tako zahtevnega gurmana.

Družina Dular je znana tudi po svojem gostišču “Ribnik” v Mačkovcih pri Brestanici, kjer že več let pripravljajo ribje specialitete in druge priznane jedi.

Posebna ponudba: sprejemanje večjih skupin izletnikov, možnosti različnih praznovanj (poroke, martinovanje,..).

IZLETNIŠKA KMETIJA PLAHUTA, Senovo

Kališovec 3, 8281 Senovo
T: +386 (0)7 497 02 88
Lokacija: 16,1 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba:

Izletniška kmetija Plahuta stoji na Kališovcu ob bizeljsko-sremiški vinsko-turistični cesti in je usmerjena v ekološko pridelavo hrane. Pri vhodu na kmetijo je zanimiva vinska pipa velikanka. Hišne kulinarične posebnosti so divjačinska salama, jelenov golaž, ajdovi žganci, ajdov kruh in prosjača. Seveda vam pripravijo tudi drugo jedačo, vse pa lahko zalijete z domačim vinom. Na kmetiji si lahko ogledate jelene damjake in druge živali ter se sprehajati po pohodniških poteh. Na kmetiji lahko kupite kruh iz krušne peči, divjačinske izdelke in doma pridelana vina.

Aktivnosti v okolici: kolesarjenje, pohodništvo

KMETIJA JAKOPINA, Olimje

Olimje 75, 3254 Podčetrtek;
T: +386 (0)3 582 90 93; M: +386 (0)41 547 656;
E: marko.jakopina@amis.net

Lokacija:

Ponudba: Kmetija je usmerjena v vinogradništvo in živinorejo. Ponujajo domače vino in suhomesnate izdelke. V stari vinski kleti je mogoča degustacija vin ter salam po predhodni najavi. Prodaja domačega jabolčnega kisa.

PIRŠEV IZLETNIŠKI TURIZEM, Kozje

Zdole 15, 3260 Kozje;
T: +386 (0)3 580 11 76; M: +386 (0)31 336 463;
E: pit@tvis.si

Lokacija: 7,6 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba: Ponujajo zdravo pridelano hrano in domačo vinsko kapljico. V notranji jedilnici sprejmejo do 60 gostov. Ob široki paleti suhomesnatih proizvodov ponujajo še posebne hišne specialitete.

Aktivnosti: Urejeno otroško igrišče.

PÜSTOVA GURCA, Bistrica ob Sotli

Jože Bratuša, Polje pri Bistrici 4a, 3256 Bistrica ob Sotli;

T: +386 (0)3 809 41 24; M: +386 (0)31 674 446; M – HR: +385 (0)98 959 24 56;

I: http://www.domace-vino.net; E: info@domace-vino.net

Lokacija: 8,3 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba: Po predhodni najavi degustacije in prodaja avtohtonih štajerskih vin za skupine do 50 oseb. Možnost praznovanja ali piknika za skupine v lastni režiji ali po sistemu catering.

Aktivnosti: Odlično izhodišče za pohodništvo in kolesarjenje za vse starostne skupine. Možnost sodelovanja pri vinogradniških opravilih.

TURISTIČNA KMETIJA BALON, Bizeljsko

Balon Branko s.p., Pišeška cesta 2, 8259 Bizeljsko
T: +386 (0)7 495 12 21; M: +386 (0)41 507 766
E: tkbalon@email.si

Lokacija: 15 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba:

Vinogradniško-prašičerejska kmetija leži le korak od glavne ceste skozi Bizeljsko. Naenkrat lahko sprejmejo do 120 ljudi, na voljo ogled vinske kleti in zunanjih športnih površin. Po dogovoru vam postrežejo z domačo hrano za kosila, večerje in malice. Bogata ponudba lastnega namiznega, kakovostnega in vrhunska vina.

  • za najavljene skupine
  • predelava suhomesnatih izdelkov na kmetiji
  • degustacija in prodaja le teh izdelkov
  • prodaja vina
  • glasba po dogovoru
  • igrišče za otroke (mali nogomet, balinanje)
 • hrana za izletniške skupine, obletnice, rojstnih dnevov,….

TURISTIČNA KMETIJA PINTERIČ SIMON, Bizeljsko

Bizeljska cesta 115, 8259 Bizeljsko
T: +386 (0)7 452 00 98

Lokacija: 12,8 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba: belo, rdeče, sortno, peneče

Dodatna ponudba: Sprejmejo cca 65 ljudi, topla hrana degustacija v vinski kleti

OKREPČEVALNICA RIBA IN POL, Sromlje

Kranjčič Ana, Silovec 1a, 8256 Sromlje
T: +386 (0)7 477 80 21, M: +386 (0)41 514 134
E: ribainpol@gmail.com

Lokacija: 13,5 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba:

Turistični center se nahaja v mirnem naravnem okolju in je od Brežic oddaljen 10 kilometrov. Postregli vam bodo z dnevno svežimi postrvmi in krapi iz lastnega ribnika, dimljenimi postrvmi, ribjim paprikašem. K okusni hrani vam bodo postregli tudi z odprtimi sromeljskimi vini. V notranjem prostoru sprejmejo 45 gostov, na pokriti terasi zunaj pa je na voljo 100 sedežev. Po predhodnem dogovoru sprejemajo tudi zaključene skupine za različna praznovanja, ponujajo pa tudi možnost najema zunanjega prostora. Za sprostitev si lahko ogledate ribnik, na igrišču zaigrate mali nogomet ali se sprehodite po Sromeljski pešpoti.

VINO GRABEN, Bizeljsko

Janez in Mihela Šekoranja, Kumrovška 6, 8259 Bizeljsko
T: +386 (0)7 495 10 59;
M: +386 (0)30 611 010;
M: +386 (0)30 611 011;
M: +386 (0)30/611-012;
F: +386 (0)7 495 10 06
E: sekoranja_janez@yahoo.com; I: www.vino-graben.com

Lokacija: 13,7 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba:

»Vino Graben« je priznana in mednarodno uveljavljena blagovna znamka vrhunskih vin. Vodita jo Janez in Mihela Šekoranja, ki se aktivno ukvarjata s pridelavo vin od leta 1991, tradicija pa je že več kot 100 let.

Ogledi repnic in vodena degustacija vin.

VINOGRADNIŠTVO MARTIN AMON, Virštanj

Virštanj 61, 3254 Podčetrtek;
T: +386 (0)3 809 55 26; M: +386 (0)31 266 732;
E: kmetija.amon@gmail.com

Lokacija: 18 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba: Vinogradništvo Martin Amon se ponaša z večletno tradicijo pridelave vrhunskih vin. V kleti lahko pokušate buteljčna in odprta bela in rdeča vina iz sodov. Možnost nakupa vin za domov. Po predhodni najavi pripravijo tudi degustacijo.

Aktivnosti: Sprehod med virštanjskimi vinogradi

VINOGRADNIŠTVO PEČNIK, Buče

Sedlarjevo 21, 3255 Buče;
T: +386 (0)3 580 80 42;
M: +386 (0)31 839 090;

Lokacija: 9,3 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba: Ponujajo vrhunska bela in rdeča vina, ki zorijo v lesenih sodih in v sodobnih cisternah. Ob domačem kruhu in salamami vas popeljejo v svet kletarskih skrivnosti. Kupite lahko ustekleničena in odprta vina ter suhomesnate izdelke. Zaželene predhodne najave.

Aktivnosti: Sprehod s čudovitim razgledom

VINOTOČ KOVAČIČ BRANKA, Bizeljsko

Drenovec 17, 8258 Bizeljsko
T: +386 (0)7 495 13 09

Lokacija: 15,6 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba: 50 oseb, narezki, obara, bizeljsko belo, rdeče, sortno

TURISTIČNA KMETIJA MRAMOR, VINOTOČ GRUSKA, Buče

Vrenska gorca 15, 3255 Buče;
M: +386 (0)41 430 159;
M: +386 (0)41 435 419;
E: info@vina-mramor.si; I: http://vina-mramor.si
FB: Vinotoč Gruska

Lokacija: 8,6 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba: Ponujajo degustacijo odprtih in ustekleničenih vrhunskih vin in hladne jedi za predhodno najavljene skupine do 60 oseb. Klet se nahaja ob lepo ohranjenem starem slovenskem kozolcu – toplarju.

Aktivnosti: Voden ogled Gruske jame.

VINSKA KLET IN REPNICA NAJGER, Bizeljsko

Brezovica 32, 8259 Bizeljsko
T: +386 (0)7 495 11 15;
M: +386 (0)41 204 876;
M: +386 (0)31 525 648;
F: 00 386 7 495 15 35

Lokacija: 16,6 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba:

  • ogled Repnice po dogovoru vse leto
  • degustacija do 50 oseb od 9. – 21. ure
  • beli, rdeči bizeljčan
  • rumeni muškat
  • sivi pinot
  • laški rizling
  • modra frankinja
  • barrique
  • domači narezki, sir
 • domač štrudelj

VINSKA KLET JOŽE VARLEC, Pišece

Podgorje 38, 8255 Pišece
T: +386 (0)7 495 13 85

Lokacija: 17,6 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba: belo, rdeče, sortno

Dodatna ponudba: degustacija

VINSKA KLET KLAKOČAR, grad Bizeljsko

Bizeljski grad, Bizeljska vas 20, 8259 Bizeljsko
T: +386 (0)7 495 12 55;
M: +386 (0)41 927 628

Lokacija: 10,6 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba:

Na Bizeljskem gradu in v njegovem prijetnem okolju se lahko ustavite ob vsakem času. Jedi pripravijo za skupine po naročilu, ob njih pa ponudijo izvrstna bizeljska vina. V vinogradu imajo 26.000 trt, ki dajo pridelek, za katerega je družina Klakočar prejela številna priznanja. Družina Klakočar se s poznimi trgatvami oziroma vinskimi predikati ukvarja že od leta 1991.

Dodatna ponudba:

  • degustacija
  • ogled kleti
 • prodaja vina

VINSKI HRAM - BERKOVIČ IVAN, Bizeljsko

Orešje 80, 8259 Bizeljsko
T: +386 (0)7 495 12 64

Lokacija: 11,6 km od uprave Kozjanskega parka.

Ponudba:

Najstarejši vinski hram na Bizeljskem se ponaša z letnico 1722, čeprav naj bi bil po raziskavah še starejši.

Zgrajen je iz hrastovih hlodov. Včasih je bil pokrit s slamo, danes pa slamo nadomešča opeka. Hram je bil namenjen hranjenju vina do leta 1995, sedaj pa vino hranimo v novem hramu, kateri stoji zraven.

V “starem hramu” je sedaj prostora za 50 ljudi, katerim tu ponudimo večerje ali narezke, prostor je namenjen ljudem, ki se radi zabavajo, hkrati pa znajo ceniti to zgradbo.

Dodatna ponudba: Degustacija v vinskem hramu za 50 oseb.

Ostali ponudniki

  • Sodstvo v Kozjem
  • Kroflnov mlin, Kozje
  • Učilnica moje mame, Kozje
  • Stalna etnografska zbirka Marjie Sušnik, Bizeljsko
  • Kovaški muzej Pišece
  • Pleteršnikova domačija, Pišece
  • Muzej Počivavšek, Podčetrtek
  • Razstava šolstva, galerija, Pilštanj
  • Kravaričeva hiša, Kunšperk
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •