Razstavi Stare sorte jabolk in Cvetje ob plotu

Zaradi trenutne epidemiološke slike smo ŽAL ODPOVEDALI 21. Praznik kozjanskega jabolka in s tem tudi uradno odprtje dveh razstav Stare sorte jabolk in Cvetje ob plotu.

Kljub temu pa si boste obe razstavi lahko ogledali takoj ko bo to mogoče. Spremljajte našo spletno stran in FB profil.

Do takrat pa si spodaj lahko preberete več o obeh razstavah.

RAZSTAVA STARE SORTE JABOLK

Tradicionalna razstava Stare sorte jabolk letos zaradi odlične letine na ogled ponuja kar 78 različnih tradicionalnih in avtohtonih sort jabolk iz visokodebelnih travniških sadovnjakov Kozjanskega parka. Število sort nam priča o bogati biotski raznovrstnosti, kar pa je velika prednost in bogastvo ohranjene tradicije na podeželju. Na razstavi je prisotno nekaj poletnih, v glavnem pa so prisotne jesenske in zimske sorte. Med njimi so carjevič, rdeči ovčji nos, zlata parmena, krivopecelj, renete …Nekatere sorte so na razstavi prvič. To so Meglenka, Špincl, Železnica, Beli poletni kalvil, Božičnica in številne druge.

RAZSTAVA CVETJE OB PLOTU

Razstavo starih sort jabolk letos dopolnjuje razstava Cvetje ob plotu, ki jo je pripravila Marija Sušnik. Na razstavi je predstavljenih 22 vrtov predvsem z območja Bizeljskega od koder je doma avtorica. Opise vrtov in njihovih lastnikov je bogato dopolnila z opisi rastlin in njihove uporabe, dodala kakšen recept, doživetja lastnikov vrtov ob vrtnarjenju in številna svoja prodorna razmišljanja, ugotavljanja. Opisom je dodala fotografije. Več o razstavi si lahko preberete TUKAJ.

foto: Barbara Ploštajner