Grajske namestitve sprejemajo turistične bone

Konec junija je na gradu Podsreda zaživela grajska pravljica. Namestitvene kapacitete so sprejele prve goste. Izjemna grajska kulisa lahko tako nudi prostor za preživljanje dopusta petnajstim gostom sočasno, ti pa lahko izbirajo med tremi apartmaji in tremi sobami.

Do sedaj je bilo na gradu Podsreda apartma ali sobo moč rezervirati in koristiti le ob plačilu, s tem tednom pa si je mogoče dopust v grajskih namestitvah načrtovati tudi s turističnimi boni, ki jih je vlada Republike Slovenije namenila za pomoč turizmu, ki je bil ena najbolj prizadetih panog v času koronavirusa.

Naj spomnimo, da je do turističnega bona upravičena vsaka oseba, ki je imela na dan 13. 3. 2020 v Sloveniji prijavljeno stalno bivališče. Starejši od osemnajst let in tisti, ki so rojeni leta 2002, so upravičeni do bona v vrednosti 200 €, osebe mlajše od osemnajst let, rojeni leta 2003 in mlajši, pa do bona v višini 50 €. Bone je možno koristiti v več delih in so pod določenimi pogoji prenosljivi med družinskimi člani.

Vabljeni, da dopust preživite v objemu gradu Podsreda, s pogledom na zeleno Kozjansko krajino, od 11. 7. 2020 tudi s turističnimi boni oz. vavčerji.

Rezervacijo lahko uredite na: www.castlepodsreda.com, kjer boste tudi izvedeli več o grajskih namestitvah.

Besedilo: Polona Zakošek, Foto: Mojca Valenčak