Objavljamo Foto nagradni kviz

Ob Svetovnem dnevu mokrišč, ki ga praznujemo 2. februarja, objavljamo že napovedan FOTO NAGRADNI KVIZ.

Letošnja tema Svetovnega dneva mokrišč je MOKRIŠČA in BIOTSKA PESTROST. Ker Kozjanski park kot partner sodeluje v LIFE projektu Biodiversity – Art of Life (Life Naturaviva), katerega cilj je tudi promocija biodiverzitete, smo se odločili, da bomo letos ta dan obeležili s foto nagradnim kvizom.

Upamo, da vam bo foto kviz, ki prikazuje izjemno biotsko pestrost naših mokrišč vzpodbudil raziskovalno žilico, da se boste kaj novega naučili in se morda še bolj zavedali pomena naše čudovite narave.

Spodaj objavljamo 30 fotografij živalskih in rastlinskih vrst, ki živijo v mokriščih našega območja in vaša naloga bo prepoznati le-te. S klikom na številko fotografije se vam fotografija poveča. Imena prepoznanih vrst nam po oštevilčenem vrstnem redu od 1 do 30 pošljite na mail: nina.gabron@kp.gov.si ali preko zasebnega sporočila na FB profilu Kozjanski park do 3. februarja do 8:00 ure zjutraj. Ne pozabite pripisati svojih podatkov.

Rezultate kviza in pravilne odgovore bomo objavili 4. februarja 2020. Deset sodelujočih z največ pravilnimi odgovori bomo nagradili.

Želimo vam veliko uspeha pri prepoznavanju bogate biotske pestrosti našega območja.

Več o letošnjem svetovnem dnevu mokrišč in zakaj je pomembna biotska pestrost mokrišč si lahko preberete na : https://www.worldwetlandsday.org/