Projekt Gradovi Posavja prejemnik nagrade Jakob 2020

Kozjanski park je letos sodeloval na razpisu za nagrado Jakob 2020 z dvema programoma in sicer: Grad Podsreda – včeraj, danes, jutri  in Gradovi Posavja.

Komisija je na Gospodarskem razstavišču zasedala 2.12.2019 in med 21 udeleženci se nam je z gradom Podsreda in Gradovi Posavja uspelo uvrstiti med 5 finalistov.

Nagrada Jakob 2020 in naziv ambasador inovativnosti v turizmu za področje inovativne turistične vsebine ter programi v gradovih in dvorcih 2020, ki jo podeljuje  Gospodarsko razstavišče za inovativnost, kakovost in odličnost v turizmu, je letos pripadla projektu Gradovi Posavja.

Mednarodna komisija je svojo odločitev utemeljila takole: »S svojimi različnimi vsebinami so povezani v skupen projekt. Prav ta povezanost je izjemna in inovativna za siceršnje slovenske razmere, kjer se pogosto zapiramo za grajske zidove. Gradovi Posavja tako iščejo svoje nove identitete in razvijajo stik z lokalnim in regionalnim kulturnim okoljem.«

Naziv in nagrado, ki jo Gospodarsko razstavišče podeljuje že tradicionalno 10. leto, bomo prejeli 29. januarja ob 13. uri na slovesnem odprtju 31. sejma Alpe-Adria v Ljubljani.

Predstavniki Gradov Posavja:
Grad Rajhenburg, Brestanica / Kulturni dom Krško, zanj Darja Planinc
Grad Brežice / Posavski muzej Brežice, zanj Alenka Černelič Krošelj
Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki, zanjo Goran Milovanović
Grad Mokrice / Terme Čatež, zanj Alenka Mokrovič Pogačar
Grad Podsreda / Kozjanski park, zanj Mojca Kunst
Grad Sevnica / Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladino Sevnica, zanj Mojca Pernovšek

grad Podsreda

www.gradoviposavja.si

Več o nagradi Jakob 2020 si lahko preberete TUKAJ