Kljub dežju izvedli letni kino in nočno opazovanje metuljev

V četrtek, 22. avgusta 2019 ob 21:00 uri smo na gradu Podsreda v okviru letnega kina pod grajskimi zvezdami predvajali zanimiv francoski dokumentarni film z naslovom Beli pramen: dogodivščine malega bobra.

Projekcijo filma smo imeli na prostem v nabito polnem grajskem atriju in kmalu po začetku predvajanja nas je presenetil dež, zato smo ogled filma za dobrih 20 minut prekinili. Ko se je vreme ustalilo smo nadaljevali z ogledom in številni obiskovalci so bili navdušeni nad ganljivo in dramatično zgodbo filma ter čudovitimi posnetki doslej še nevidenih prizorov posnetih v prostranih gozdovih kanadske divjine.

Letni kino že drugo leto zapored izvajamo v okviru projekta Life Naturaviva, katerega glavni cilj je osveščanje širše javnosti o nujnosti ohranjanja biotske pestrosti, zato smo gledalcem pred začetkom filma zavrteli tudi kratek promocijski film o pomenu biodiverzitete.

Po ogledu filma smo organizirali NOČNO OPAZOVANJE METULJEV na lokaciji v bližini gradu Podsreda. Tudi nočne metulje in ostale žuželke je slabo vreme malce “prestrašilo”, vendar nam je kljub vsemu uspelo videti številne zanimive vrste.