Fotografska razstava Magična narava 2022

V letu 2023 je Združenje naravoslovnih fotografov Slovenije ob pomoči Nacionalnega inštituta za biologijo speljalo že šesti mednarodni natečaj naravoslovnih fotografij Magična narava. Letnica 2022 v naslovu razstave ni pomota – natečaj in razstava sta res potekala v letu 2023, a so fotografije večinoma nastajale v letu 2022.  

Na natečaj se je odzvalo 209 fotografov s celega sveta. Skupaj so prispevali več kot v3.000 fotografij, ki so bile razvrščene v šest kategorij: sesalci, ptiči, ostale živali, rastline, naravna krajina, človek in narava. Štiričlanska komisija naravoslovnih fotografov iz Slovenije, Italije in Norveške je v vsaki kategoriji izbrala po eno zmagovalno in še 9 fotografij, ki so prejele priznanje. Fotografa, ki sta na žirijo s svojim delom naredila največji vtis sta dobila naziv “Naravoslovni fotograf leta 2022” in “Slovenski naravoslovni fotograf leta 2022”. To sta postala Mike Korostelev iz Rusije za fotografijo »Hunt« in Gorazd Golob iz Slovenije za fotografijo z nazivom »Snowing«.

Naravoslovni fotograf leta 2022: Mike Korostelev: »Hunt«

Iz zmagovalnih fotografij je nastala tudi razstava, ki je od 1. aprila do predvidoma konca junija 2024 na ogled na gradu Podsreda. Vabljeni na ogled.

Katalog razstave