Tradicionalni slovenski zajtrk v oddaji Ribič Pepe

POSEBNO TEMATSKO ODDAJO RIBIČ PEPE SO SNEMALI TUDI V SADOVNJAKU KOZJANSKEGA PARKA

Tretji petek v novembru že 13. let v sklopu Dneva slovenske hrane obeležujemo Tradicionalni slovenski zajtrk.

Letošnji je potekal 17. novembra pod sloganom »Kruh za zajtrk – super dan!«. In kaj ne sme manjkati v tradicionalnem slovenskem zajtrku?  Kruh, maslo, med, mleko in seveda jabolko.

In »najbolj slastna in sveža jabolka najdemo ravno v Kozjanskem parku«. To pravi Ribič Pepe v posebni tematski oddaji Ribič Pepe, ki je posvečena ravno Tradicionalnem slovenskem zajtrku in je bila delno posneta v Kozjanskem parku.

Snemanje je potekalo na sončen septembrski dan v Sadovnjaku Kozjanskega parka na Gradišču v Podsredi.  Glavne zvezde oddaje so bili tokrat drugošolci in tretješolci iz Osnovne šole Kozje, ki so simpatično nastopali in si tako nabrali nepozabne spomine.

Na snemanju smo vsi skupaj preživeli krasen dan z Ribičem Pepetom, se zabavali ob navihanem Kakaduduju in Luciji Ćirović ter profesionalni ekipi RTV Slovenije.

Oddajo so predvajali na TV Slovenija 1, v petek, 17. novembra, ob 10.05 uri. Lahko pa si jo ogledate na spletni strani oddaje Ribič Pepe ali Tradicionalnega slovenskega zajtrka.

Tradicionalni slovenski zajtrk je bil na pobudo Čebelarske zveze Slovenije prvič organiziran leta2011 z namenom ozaveščanja najmlajših o pomenu kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja. Upamo, da smo s sodelovanjem pri snemanju oddaje vsaj malce pripomogli k zavedanju vseh nas, kako velik pomen ima lokalno pridelana hrana.