Grajska pot Podsreda tretja tematska pot

Grajska pot Podsreda se je na letošnjem natečaju Turistične Zveze Slovenije »Moja dežela – lepa in gostoljubna 2023« potegovala za NAJ TEMATSKO POT.

Podelitev je potekala včeraj v okviru Dnevov slovenskega turizma in gostinstva v Novi Gorici in zelo smo veseli, da je naša pot v kategoriji tematskih poti prejela 3. mesto.

Pešpot je Kozjanski park uredil leta 2019 v okviru projekta »Biodiverziteta – umetnost življenja« z akronimom LIFE Naturaviva

Grajska pot Podsreda je interaktivna učna pot, ki se nahaja v osrčju Kozjanskega parka. Poteka od srednjeveškega trga Podsreda, mimo Levstikovega mlina na reki Bistrici ter nato skozi gozd mimo grajskega ribnika do gradu Podsreda.

Dolga je 2,5 km in označena s smernimi in dvojezičnimi slovensko-angleškimi informacijskimi tablami. Na 14 točkah je na animacijskih elementih in tablah predstavljena izjemna biotska pestrost okolice kot tudi zanimiva kulturna dediščina.

S potjo poskušamo nagovoriti obiskovalce, da se na grad podajo peš in si ob tem pridobijo nova znanja o  gozdu ter bogatem rastlinskem in živalskem svetu ob poti.

Pot ni zahtevna in je tako primerna za vse generacije v vseh letnih časih. 

Obiščite našo nagrajeno Grajsko pot Podsreda in uživajte v naravi Kozjanskega parka.

ZLOŽENKA