Razpisujemo fotografski Ex – tempore Kozjansko jabolko 2023

Leta 2007 smo v Kozjanskem parku v sklopu prireditve Praznik kozjanskega jabolka prvič pripravili Fotografski Ex – tempore – Kozjansko jabolko.

Fotografi iz različnih koncev Slovenije so fotografirali pokrajino, zanimive stavbe, rastline, živali, ljudi in dogajanje na prireditvi Praznik kozjanskega jabolka.

Leta 2015 smo se odločili, da razpišemo celoletni fotografski natečaj Kozjansko, letos pa ponovno razpisujemo FOTOGRAFSKI EX – TEMPORE KOZJANSKO JABOLKO 2023.

Spoštovani fotografski ustvarjalci,

Ex – tempore Kozjansko jabolko 2023 bo potekal od 1. do 8. oktobra 2023.

Fotografije morajo nastati v času Ex – tempora na območju Kozjanskega regijskega parka in na biosfernem območju Kozjansko in Obsotelje. Tema je prosta.

Na natečaju lahko sodeluje vsak, ki upošteva naslednje pogoje:

 • Pravila naknadne obdelave fotografij za fotografski Ex – tempore –  osnovni popravki v manjšem in neizrazitem obsegu (kader, kontrast, ostrina, korekcija barv).
 • Vsak sodelujoči avtor lahko pošlje največ 10 avtorskih fotografij nastalih v času od 1. do 8. oktobra 2023.
 • Ob oddaji fotografij je potrebno oddati/priložiti prijavnico – dostopna TUKAJ, ki mora vsebovati naslednje podatke:
 1. datum oddaje prijavnice,
 2. ime in priimek avtorja, naslov in elektronski naslov, fotografski naziv po pravilih FZS (ni potrebno),
 3. naziv fotografije, datum nastanka fotografije, lokacija  nastanka fotografije (najmanj lokalno krajevno ime),
 4. število oddanih fotografij
 • Avtorji oddajo fotografije v resoluciji, ki omogoča izdelavo povečav 30×45 cm pri 300 dpi. Fotografije se lahko oddajo le v obliki elektronskega zapisa na USB ključku ali preko spletnega orodja We transfer na naslov mojca.kunst@kp.gov.si.
 • Časovni mejnik za oddajo fotografij je torek, 10. oktober 2023.
 • Razglasitev rezultatov in odprtje razstave bo ob Dnevu Zemlje, 22. aprila 2024. Ob razglasitvi se podelijo naslednje nagrade: nagrada za najboljšega avtorja in priznanja za najboljše tri fotografije.
 • Natečaja se lahko udeleži kdorkoli, pomembno je le, da je lokacija nastanka fotografije znotraj mej Kozjanskega parka ali biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje.
 • Avtorji fotografij se z udeležbo na natečaju strinjajo z razpisnimi pogoji in dovoljujejo uporabo fotografij za potrebe natečaja. Organizator natečaja lahko od avtorjev odkupi avtorske pravice za uporabo fotografij za potrebe predstavljanja zavarovanega območja v skladu s pisnim dogovorom z avtorjem.                                      
PRIJAVNICA

Lep pozdrav in dobro luč vam želimo!

Fotografija iz lanskega fotografskega natečaja
Amadeja Knez – Jesensko zrele