Praznovali smo Dan Unesco biosfernih območij

V soboto, 22. oktobra 2022 smo praznovali 1. DAN UNESCO BIOSFERNIH OBMOČIJ.

V Biosfernem območju Kozjansko in Obsotelje smo ga obeležili z bogatim dogajanjem, ki ga je pripravil Kozjanski park. Vstop na vse dogodke je bil prost.

DAN ODPRTIH VRAT GRADU PODSREDA

Preko celega dne smo na široko odprli vrata najbolj grajskega med gradovi na Slovenskem za posamezne obiskovalce in grad Podsreda je na to lepo jesensko soboto obiskalo res veliko število obiskovalcev.

GOBARSKA DELAVNICA

Ta dan smo v sodelovanju z Mikološko zvezo Slovenije izvedli tudi gobarsko delavnico. S skoraj 30 udeleženci delavnice smo se sprehodili po Grajski poti Podsreda, kjer smo našli številne gobe različnih vrst. Slavko Šerod je na gradu Podsreda vse nabrane gobe determiniral in pripravil gobarsko razstavo na grajskem dvorišču. Udeleženci delavnice smo se veliko naučili o pomenu gliv v gozdnem ekosistemu in nešteto zanimivih dejstev o posameznih vrstah gob.

KONCERT SKUPINE MI2

Zvečer pa smo dan zaključili s koncertom skupine Mi2, ki se je odvil v Večnamenskem centru Kozje. Številni obiskovalci so uživali v res čudovitem koncertu, ki so ga priredili člani glasbene skupine MI2, ki prihaja iz Rogatca.

Več o 1. DNEVU BIOSFERNIH OBMOČIJ si lahko preberete tukaj.