Majski “okoljski” dnevi v Kozjanskem parku

Med 20. in 24. majem praznujemo številne mednarodne »okoljske« dneve, ki so namenjeni predvsem ozaveščanju svetovnega prebivalstva o pomenu ohranjanja narave, biotske pestrosti in zavarovanih območij. V Kozjanskem parku jih že tradicionalno obeležujemo z zanimivimi dogodki, preko katerih želimo prebivalce in obiskovalce osveščati o pomembnosti varstva narave ter jih spodbuditi k odgovornemu odnosu do narave.V petek, 20. maja 2022 vas ob Svetovnem dnevu čebel vabimo na DAN ODPRTIH VRAT NA GNEZDIŠČU ČEBELARJA  v peskokop Župjek na Bizeljskem.

VABILO_GNEZDIŠČU-ČEBÉLARJA_1080x1080px

V soboto, 21. maja 2022 vas ob Evropskem dnevu Nature 2000 vabimo na grad Podsreda na ODPRTJE FOTOGRAFSKE RAZSTAVE in LETNI KINO POD GRAJSKIMI ZVEZDAMI.

VABILO_MAGIČNA-NARAVA_KINO-NA-PROSTEM_1080X1080px

. Dogodek izvajamo pod okriljem projekta Life Naturaviva.

V nedeljo. 22. maja 2022 vas ob Dnevu biotske raznovrstnosti in Evropskem dnevu parkov, ki ga praznujemo 24. maja, vabimo na POHOD NA VETRNIK in DAN CVETOČEGA TRAVNIKA.

VABILO_POHOD-NA-VETERNIK_1080x1080px

15. maja je še en pomemben »okoljski« dan in sicer Svetovni dan podnebnih sprememb. Kozjanski park preko celega leta izvaja aktivnosti, ki jih podpira Podnebni sklad s poudarkom na področju odstranjevanja in obvladovanja invazivnih tujerodnih vrst. 

Vstop na vse dogodke je prost.

Prijazno vabljeni, da se nam pridružite.