Fotografski natečaj 2021 odprt še do konca leta

Tudi letos vabimo vse fotografske navdušence k sodelovanju na našem fotografskem natečaju, ki smo ga tokrat poimenovali »Biodiverziteta – umetnost življenja 2021«.

PRIJAVE SO BREZPLAČNE, SPREJEMAMO JIH DO KONCA JANUARJA 2022.

Natečaja se lahko udeležite vsi, ki se boste prijavili in poslali največ 10 avtorskih fotografij, ki so nastale v letu 2021 znotraj mej Kozjanskega parka ali biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje.

Natečaj ima 2 starostni kategoriji: avtorji do 15 let in odrasli avtorji ter 5 različnih tematskih sklopov: A – krajina, B – živalski svet, C – rastlinski svet, D – neživi svet in E – ljudje in kultura

RAZPISNI POGOJI fotografski natečaj »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2021

PRIJAVNICA fotografski natečaj »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2021

Fotografija zmagovalnega odraslega avtorja fotografskega natečaja “Biodiverziteta – umetnost življenja 2020”: Uroš Poteko – Srnjak v snežnem metežu

Natečaj izvajamo v okviru projekta »Biodiverziteta – umetnost življenja« z akronimom LIFE Naturaviva (LIFE 16 GIE/SI/000711), s katerim skušamo širši javnosti sporočiti, da je biodiverziteta ena najbolj dragocenih in najbolj žlahtnih značilnosti našega planeta. Cilj projekta je razkriti izjemne naravne dragocenosti Slovenije, še posebej zavarovanih območij ter osvetliti njihov pomen in nevarnosti, ki jim pretijo. In to lahko dobro naredimo tudi preko fotografij in tematskih sklopov, ki jih razpisujemo v tem natečaju.

Tradicionalno ob svetovnem dnevu Zemlje, ki ga praznujemo 22. aprila, vse sodelujoče avtorje fotografij predstavimo na fotografski razstavi na gradu Podsreda, ko najboljšim fotografom podelimo tudi priznanja in nagrade.

PS.: Lanski zmagovalec je za nagrado prejel grajsko nočitev v Rooms & Apartments – Podsreda Castle

K SODELOVANJU VABLJENI TOREJ VSI FOTOGRAFSKI NAVDUŠENCI!

Mi se že veselimo lepot, ujetih v vaše fotografske objektive.⁣