Še eno reševanje mlade lesne sove

Po zaslugi Damjana Dobrina iz Plesa v Bistrici ob Sotli, smo sinoči pod lipo s sovjim gnezdom rešili mladiča s poškodovano perutjo.

Poskrbeli smo za dezinfekcijo rane, ter ga s koščki perutnine nahranili. Vztrajno nočno oglašanje je bilo nagrajeno še z malico ob pol dveh zjutraj.

Po dve urni vožnji je sovica s pomočjo Kozjanskega parka že prispela v Azil za prostoživeče živali na Muti, kjer je dobila prvovrstno oskrbo dr. Zlatka Goloba. Po pregledu je bilo ugotovljeno, da je imela napokan del na desni peruti in da se je rana tudi vnela.

Sedaj ima rdeč modni dodatek, ki jo bo krasil vsaj 2 tedna. Dr. Golob pravi da rdeča barva ponazarja samičko, saj jo bo tako lažje ločiti med veliko družino sedemnajstih malih sovic, katerim se bo pridružila. Po kakšnem mesecu bo že veselo preizkušala svoje letalske veščine v nadzorovanem »poligonu«.

Letos opažamo veliko število sovjih mladičev, saj je lansko leto bukev zelo dobro obrodila, posledično je zaradi tega več glodalcev in zato tudi večja rodnost pri sovah.