Svetovni dan Zemlje bomo obeležili z razstavo

22. aprila praznujemo SVETOVNI DAN ZEMLJE. V Kozjanskem parku bomo ta dan obeležili s postavitvijo razstave “Zgodbe iz narave” na gradu Podsreda.

Razstava izhaja iz istoimenske knjižice, ki smo jo v Kozjanskem parku izdali konec leta 2020. Vsebuje 11 zanimivih »okoljskih« zgodbic, ki so dopolnjene z likovnimi deli učencev osnovnih šol iz  zavarovanega območja Kozjanski park.

Na razstavi bo predstavljen izbor likovnih umetnin, ki so jih mladi ustvarjali z barvicami, in nekaj zanimivih delov zgodbic, za katere upamo, da bodo obiskovalce navdušili k nadaljnjemu branju.

Celotno knjižico si lahko preberete TUKAJ.

Tema letošnjega dneva Zemlje, ki ga obeležujemo že vse od leta 1970, je “OBNOVIMO NAŠO ZEMLJO” in poudarja pomen naravnih procesov, zelene tehnologije in inovativnega razmišljanja z namenom obnovitve svetovnih ekosistemov. Od vsakega posameznika je odvisno ali bomo obnovili našo zemljo. Ne samo zato ker nam je mar za naravo oz. naravni svet, ampak tudi zato ker na njem živimo.  Vsi potrebujemo “zdravo Zemljo” v podporo našim službam, preživljanju, zdravju in preživetju ter sreči. Zdrav planet ni ena izmed možnosti – je nuja. (Vir: www.earthday.org)

SPODAJ SI LAHKO OGLEDATE VIDEO O POSTAVLJANJU RAZSTAVE