Recital opernih arij na gradu Podsreda, 21. avgust

Vabimo vas na recital opernih arij ter slovenskih in tujih samospevov:

Marija Peganc – sopran in

Mojca Lovrenčič – klavir,

ki bo na gradu Podsreda v nedeljo, 21. avgusta ob 17. uri.

Marija Peganc

Marijo Peganc, med prijatelji poznano tudi kot Mojca, je ljubezen do petja vodila vse do študija na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer se pod mentorstvom izr.prof. Pie Brodnik uči solopetja. Svoje znanje nadgrajuje na različnih seminarjih tako domačih kot tujih predavateljev, med njimi: Pie Brodnik, Barbare Jernejčič Fürst, Snežane Brzaković, Michaela Malkiewicza, Emmo Kirkby, Stephanom van Dyckom in mnogimi drugimi.

Kot solistka rada pripravlja samostojne celovečerne koncerte.

V letošnjem letu je sodelovala pri uprizoritvi dveh komornih oper- novitet: Beli dež in Le petit café.

Sodelovala je že s številnimi zbori, med drugim tudi z baročnim zborom, pod vodstvom Egona Mihajloviča, in projektnim zborom sestavljenim iz opernih zborov različnih držav, kjer je pod vodstvom svetovno priznanega dirigenta Riccarda Mutija (Riccardo Muti), prepevala na italijanskem vojaškem pokopališču v Friuli (Redipuglia) ob 100-letnici 1.svetovne vojne.

Prav tako je sodelovala z opernim zborom v Mariboru: Georges Bizet: Carmen, (2012/2013), Koncert pod zvezdami: dirigent: Benjamin Pionnier (2012)

Pietro Mascagni: Cavalleria rusticana, dirigent: Simon Robinson (2007)

in z opernim zborom v Ljubljani  (Koncert Prepletanja, dirigent: Igor Švara (2014) in Georges Bizet: Carmen, (2014/2015 in 2015/2016)

 

 Mojca Lavrenčič

Mojca Lavrenčič je svoje glasbeno šolanje začela pri petih letih na GŠ Vinko Vodopivec v Ajdovščini s poukom violine, ki jo je obiskovala sedem let. Violini se je kmalu pridružil tudi klavir pod mentorstvom priznane klavirske pedagoginje Helene Plesničar. Po zaključeni osnovni šoli se je vpisala na Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani, kjer je pod mentorstvom Andreje Kosmač in Helene Megušar obiskovala klavir ter pod mentorstvom Črta Sojarja Voglarja in Janeza Osredkarja glasbeni stavek. V času šolanja je izvedla dva klavirska recitala na dvorcu Zemono. Maturirala je iz obeh glavnih predmetov z odlično oceno.

Trenutno zaključuje prvi letnik magistrskega študija orkestrsko dirigiranje v razredu maestra Marka Letonje in docenta Simona Dvoršaka. Januarja letos je prejela študentsko Prešernovo nagrado za koncertno dejavnost v preteklem študijskem letu, v mesecu maju pa laureat na tekmovanju komplementarnega klavirja v Nišu.

Mnogo sodeluje tudi z glasbenimi gledališči kot korepetitorka, pianistka,  asistentka in dirigentka. V mesecu marcu je izvedla svoj debut v ljubljanski Operi z monoopero Grigorija Frida Ana Frank, ki sta jo pripravljala SKGG in SNG Opera in balet Ljubljana. Projektno deluje tudi v simfoničnem orkestru NOVA filharmonija iz Nove Gorice ter redno posveča svoj čas igranju ter vodenju trenutno enega izmed najboljših tamburaških orkestrov v Sloveniji Tamburjaši.

 

Vstop je prost!

 

  • Date: 25. 6. 2016 - 28. 8. 2016