Razstava risb in slik na steklu Leopolda Petana, soboto, 8. april 2017

V soboto, 8. aprila 2017, ob 18. uri bomo v kletnih prostorih gradu Podsreda odprli prvo letošnjo razstavo v nizu dogodkov na gradu Podsreda – razstavo risb in slik na steklu Leopolda Petana.

Leopolda Petana, rojenega leta 1943 v Brežicah, je življenjska pot vodila vse od Zagreba do Milana v Italiji, kjer si je ustvaril družino, vendar pa ga je močna želja po vrnitvi v domovino privedla do Koprivnice, kjer je živel in ustvarjal vse do svoje smrti.

Že kot mladenič se je navduševal nad slikarstvom in začel kot samouk. Sprva so ga navduševala dela hrvaških naivcev in jih je pričel slikati tudi sam.  Kljub vsemu pa se je odločil za njemu najljubšo tematiko, naravo. Na slikah na steklu je predvsem upodabljal drevesa v različnih letnih časih, naravo je upodabljal tudi v risbah narejenih v tehniki s tušem.

Večino njegovih del krasi njegovo hišo v Koprivnici, njegova družina pa je izrazila željo, da jih razstavimo tudi na gradu Podsreda in s tem omogočimo obiskovalcem, da ga pobliže spoznajo.

V letošnjem letu pripravljamo za naše obiskovalce številne ugodnosti: v mesecu aprilu je vsaka druga vstopnica brezplačna.

Za vse dodatne informacije nas lahko pokličete v Kozjanski park.

  • Date: 7. 3. 2017 - 23. 8. 2017