Nabiralniška delavnica s Karmen Gajšek

3. in 4. junija 2023 bo potekal po vsej Sloveniji FESTIVAL NABIRALNIŠTVA.

Festival se začne v soboto 3. junija, ko se bodo po vsej Sloveniji med 9.00 – 11.00 istočasno odvijale nabiralniške delavnice. Vodili jih bodo slovenski nabiralci in gobarji. Z delavnicami želijo razširiti znanje o divji hrani in udejaniti načela nabiralniške etike in spoštovanje do narave.

DELAVNICO NA KOZJANSKEM bo izvedla nabiralka in zeliščarka, mag. prof. Karmen Gajšek –  v soboto 3. 6., med 9. in 11. uro v sadovnjaku Kozjanskega parka na Gradišču v Podsredi. 

Vključen bo izobraževalni sprehod spoznavanja užitnih, zdravilnih in drugih rastlinskih vrst, nabiranje le teh in na koncu domača malica – domač kruhek z drožmi in namaz iz divjih rastlin, ki ga bomo naredili skupaj. 🌿

Cena za udeležbo na nabiralniški delavnici je 30 €. V ceno je všteta e-knjiga. V primeru, da se udeležita delavnice 2 osebi iz ene družine, je cena 50 €. Če nas kdo želi podpreti samo z nakupom e-knjige, je cena 15 €. E-knjiga bo izšla v mesecu maju. V njej boste našli opise vrste užitnih divjih rastlin in divje recepte, ki jih uporabljajo nabiralci, razstavljalci festivala in vrhunski slovenski kuharji.

PRISRČNO VABLJENI vsi interesenti za naravo, čarobno obilje rastlin in povečanje lokalne samooskrbe.

VABILO

2. dan festivala – 4. 6. pa se bo odvil v LJUBLJANI, na Pogačarjevem trgu – kjer bo bogata ponudba lokalnih, rastlinskih izdelkov, kjer bodo vrhunski kuharji pripravljali divjo hrano, pripravili bomo razstavo vseh divje nabranih rastlin in gob, ki smo jih nabrali prejšnji dan, odvila se bo okrogla miza na temo” TRAJNOSTNO NABIRALNIŠTVO”, odvil se bo tudi odličen glasbeni program itd.

Lepo vabljeni na oba dni bogatega festivalskega dogajanja!

Informacije: Karmen Gajšek – 051 245 731

  • Date: 3. 6. 2023