ODI IN PINGVINI in NOČNO OPAZOVANJE METULJEV

V sredo, 18. avgusta 2021, ob 20:30 vabljeni na LETNI KINO POD GRAJSKIMI ZVEZDAMI v čaroben večerni ambient zunanjega dvorišča gradu Podsreda.

Po ogledu filma oz. od 20. ure dalje bomo organizirali NOČNO OPAZOVANJE METULJEV na lokaciji v bližini gradu, kjer boste pod strokovnim vodstvom lahko izvedeli veliko o pestrem svetu nočnih metuljev in ostalih žuželk, ki nas bodo ta večer počastile s svojim obiskom. Največje med obiskovalci svetlobne piramide – jamamaje oz. japonske sviloprejke pričakujemo po 23. uri.

Vstop je prost.

V kinu na prostem bomo vrteli družinsko pustolovščino Odi in pingvini.

Film je v angleškem jeziku s slovenskimi podnapisi. Nastal je leta 2015 pod režijo Stuarta McDonalda in je dolg 95 minut.

Trailer filma si lahko ogledate TUKAJ. 

Navdihujoč film, posnet po neverjetni resnični zgodbi, se dogaja na majhnem otoku pri Avstraliji, ki je bil dolga leta zatočišče za majhne pingvine, dokler jih niso začele ogrožati lisice. Rešitev najde lokalni gojitelj perutnine Swampy, ki skuša najti primeren kraj za svojega razigranega psa Oddballa, da ne bi več povzročal težav v bližnjem naselju. Z vnukinjo se preseli na otok in poskuša Oddballa naučiti, kako je potrebno izslediti in pregnati lisice, toda razposajenemu vohljaču gredo po glavi povsem druge norčije.

Dogodek izvajamo v sklopu aktivnosti projekta Life Naturaviva.

Za obisk dogodka je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Ta pogoj ne velja za osebe, ki še niso dopolnile 15 let.
Dokazilo o negativnem rezultatu testa na virus SARS-CoV-2: test PCR ne sme biti starejši od 72 ur, test HAG ne sme biti starejši od 48 ur.

Več informacij glede obiska javnih kulturnih prireditev najdete tukaj.

  • Date: 18. 8. 2021
  • Location: grad Podsreda