15. Evropska noč nočnih metuljev

Društvo za proučevanje in ohranjanje metuljev Slovenija in Kozjanski park vabita 14. maja 2018 na spoznavanje sveta metuljev na Lisci.
Terensko delo poznavalcev metuljev je usmerjeno v proučevanje razširjenosti, biologije in ekologije predstavnikov te skupine žuželk. Zbrana opažanja so tudi podlaga za ocenjevanje stopnje ogroženosti posameznih vrst in njihovih življenjskih prostorov, kar je lahko izhodišče za pripravo predlogov ukrepov za njihovo ohranitev. V sodelovanju z drugimi skušamo okrepiti prizadevanja za ohranitev najbolj ogroženih in naravovarstveno najvrednejših delov naše narave.
Letošnjo Evropsko noč nočnih metuljev bomo na Lisci obeležili v ponedeljek, 14. maja 2018. Program bo obsegal popoldanski sprehod po cvetočih travnikih, ogled razstave o metuljih, predavanje o metuljih ter seveda nočno opazovanje. Izvedla ga bosta Stanislav Gomboc (eden vodilnih poznavalcev metuljev v Evropi) in Dušan Klenovšek.
Na opazovanja pridite v primerni opremi, ki obsega pohodniško obutev, odvračala za klope in komarje, baterijsko svetilko, fotoaparat in toplejša oblačila, saj so noči lahko hladne.
Nikar ne pozabite na zvrhano mero dobre volje, vztrajnosti in optimizma.
V primeru slabega vremena dogodek odpade.

  • Date: 14. 5. 2018
  • Location: Lisca